Súbory Cookies nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov Cookies.
Čierne korenie celé dodáva jedlu pikantnú ostrosť, najmä ak sa pokrm dlhšie povarí.
Čierne korenie je hviezdou medzi koreniami. Hodí sa takmer ku všetkému a je veľmi obľúbené na celom svete.
Rasca mletá chutí zľahka sladkasto, mierne trpká chuť pripomína aníz. Obsahuje silné éterické oleje, vďaka ktorým sa uvoľňujú dôležité chute.
Rasca celá chutí bylinkovo, korenisto a má výraznú arómu. Jej silné éterické oleje majú veľký kulinársky význam.
Používa sa na ochutenie nátierok, cestovín, rybieho mäsa, rajčinových pokrmov. Bazalka je veľmi obľúbené, jemne aromatické korenie. Najčastejšie použitie Bazalky v kuchyni je na rôzne cestoviny alebo do rajčinových pokrmov. Spolu s oreganom typickou ingredienciou stredomorskej kuchyne.
Biele korenie, jemne mleté, môže mať od jemnej a čírej ostrosti, až po čisto ostrú chuť.
Bobkový list má silne korenistú a aromatickú chuť. Na varenie sa používajú sušené časti listov, pretože sú menej horké a dodajú pokrmom lepšiu chuť.
Cesnak má prenikavú vôňu, chutí ostro, mierne sladkasto a jemne pálivo.
Klinček je pikantno-aromatický a mierne horko-sladký. Dobre harmonizuje so škoricou a muškátovým orechom.
e unikátny svojou silnou vôňou, sladkastou a nezameniteľnou chuťou. Je obľúbený po celom svete.
Házi Arany koreninová zmes na divinu a červené mäso 33 g
Fašírky možno pripravovať na mnoho nových spôsobov. Koreninový prípravok je ideálny na fašírky, pretože obsahuje všetko, čo k nim potrebujete: korenie, cibuľu, cesnak, bylinky a poskytuje vám aj priestor na vlastnú kreativitu.
Koriander má mierne korenistú, sladkastú príchuť pomarančovej kôry a škorice.
Majorán chutí aromaticky, korenisto, mierne pálivo, trochu horkasto. Vďaka jemnému sušeniu ostáva Majorán bohatý na éterické oleje, ktoré sa pri príprave jedál uvoľňujú a spôsobujú akoby bol čerstvý.
Nové korenie odhaľuje pri varení veľmi korenistú vôňu: pravý ohňostroj ostrej arómy čierneho korenia, klinčekov, škorice a muškátového orecha.
Oregano je veľmi aromatické, korenisto-ostré, s mierne horkastou chuťou typickou pre stredomorskú kuchyňu.
Má antioxidačné, antibakteriálne a antivírusové účinky. Podporuje správnu funkciu krvného obehu. Pomáha odstrániť nahromadené toxíny z organizmu. Priaznivo vplýva na hladinu krvného cukru. Podporuje trávenie. Je zdrojom mangánu, vlákniny, železa a vápnika.
Má antioxidačné, antibakteriálne a antivírusové účinky. Podporuje správnu funkciu krvného obehu. Pomáha odstrániť nahromadené toxíny z organizmu. Priaznivo vplýva na hladinu krvného cukru. Podporuje trávenie. Je zdrojom mangánu, vlákniny, železa a vápnika.
Tymian má príjemnú korenistú chuť, výborne sa hodí k stredomorskej kuchyni. Sušený tymian by sa mal pri varení pridať čím skôr, lebo jeho aróma sa plne rozvinie až počas varenia.
Korenie je veľmi starostlivo vyberané, aby sa grilovaním zabezpečil senzačný kulinársky zážitok.